X
 

Kolektivní dům

Kolektivní dům, Osvoboditelů 3778, Zlín
Tel.: +420 773 765 221, www.kulturazlin.czfacebook

Výstavy, koncerty, zajímavé besedy a zážitkové projekty, ale i řada dalších kulturních a vzdělávacích akcí. To vše přináší městský kulturní sál ve zlínském kolektivním domě, který od ledna 2023 plní akcemi příspěvková organizace města Zlína Živý Zlín – kulturní a kreativní centrum. Veškerý aktuální program naleznete na www.kulturazlin.cz. Sál je možné si také pronajmout a uspořádat zde vlastní přednášku či jinou akci. Podrobnější informace vám poskytne Magda Pospíšilová na emailu pospisilova@kulturazlin.cz

Historie kolektivního domu
V Česku najdete jen dva opravdové kolektivní domy. Jeden v Litvínově a druhý ve Zlíně. Principem kolektivního bydlení byla myšlenka společného stravování a služeb v dolních patrech a bydlení v patrech horních. V prostorách bývalé restaurace (později vysokoškolské menzy) nacházelo inspiraci mnoho umělců, výtvarníků a architektů. Bylo to místo setkávání studentů a vyhlášená taneční kavárna nabízela zábavu i odpočinek. Budova kolektivního domu v centru Zlína je jedinečnou ukázkou vyzrálé konstruktivistické poválečné architektury.

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.