X
 

Mezinárodní festival outdoorových filmů 2016

Mezinárodní festival outdoorových filmůLetošní XIV. ročník MFOF 2016 proběhne v termínu 7. 10. - 10. 12. 2016, do Zlína dorazí 3. 11. 2016.

Mezinárodní festival outdoorových filmů je největší soutěžní filmovou putovní přehlídkou na světě. K vidění budou filmy z 15 zemí světa zaměřené na extrémní sporty a cestopisy. Součástí programu jsou besedy se zajímavými cestovateli.

Co vše proběhlo v minulém ročníku, můžete zhlédnout zde.

V rámci XIV. MFOF 2016 byl také vyhlášen další ročník fotosoutěže.

 

 

Fotogalerie - ohlédnutní za letošním ročníkem

PROGRAM FESTIVALU 2016 VE ZLÍNĚ

Předprodej vstupenek: Golden Apple Cinema, nám. Míru 174, Zlín 760 01, tel.: 571 817 255-6, info@gacinema.cz 

Vstupné:

  • Základní vstupné 129 Kč / jedna projekce
  • SLEVA při zakoupení 3 ks vstupenek na různé projekce filmů pro jednoho diváka / 69 Kč - jedna projekce. Jednorázová sleva 30 Kč na projekci je platná pro držitele věrnostních karet GAClubu, studenty, děti a seniory. Vstupenky k zakoupení v den programu před představením.
Pondělí 17. 10. v 9:00 hod. - Golden Apple Cinema

Výstava PETR USTYANOVIČ - FESTIVAL SVĚTA - Putování jednoho studenta za krásami přírody na různých kontinentech. Výběr fotek nás provede vyprahlými pouštěmi Egypta, geologickými formacemi a Mrtvým mořem Izraele, tropickou přírodou Asie a nakonec zavítáme i zpět do naší rodné vlasti. Výstava potrvá do 6. 11. 2016.

SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ FESTIVALU - GOLDEN APPLE CINEMA

Čtvrtek 3. 11. v 19:30 hod.

Slavnostní zahájení 14. ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů ve Zlíně - Michal Vičar (CZ, sportovní psycholog, cestovatel), Martin Ksandr (CZ, horolezec, cestovatel), Pavel Kadlíček (CZ, cyklista, dobrodruh).
Doprovodný program: Thom Artway - autor známého hitu I Have No Inspiration a vycházející hvězda české hudební scény.
Filmy:

  • Darklight - Sledujte cestu dvou profesionálních cyklistů, kteří se vydají na noční jízdu krajinou jižního Utahu.
  • Tamara - Expedice Tamary Lunger a alpinisty Nikolause Grubera na K2 v roce 2014.
  • Divočinou Aljašky - Film o expedici na Aljašku, s cílem překročit kontinentální rozvodí a splout řeku Alatnu, daleko od civilizace.
  • Bezručova chata, Znovuobnovení - Lidé obětovali svůj čas, aby obnovili to, co už tady dávno bylo. Turistika je nejzdravější pohyb, jaký existuje.

FILMOVÉ PROJEKCE - GOLDEN APPLE CINEMA

Pátek 4. 11. v 18:00 hod.
  • The Elements - Země, voda, vzduch. Tři živly, tři extrémní sporty, tři neobyčejní lidé. Čtvrtý živel hoří v každém z nich.
  • The Great Siberian Traverse - Dokument o šest tisíc mil dlouhé lyžařské cestě Ruskem po Transsibiřské magistrále.
Pátek 4. 11. ve 20:15 hod.
  • Avaatara - David Lama se vydává k rokli Baartara v Libanonu. Nedotčenému horskému útvaru jako z filmu Avatar.
  • Citadel - Cílem je prvovýstup extrémního, 1200 metrů dlouhého severozápadního hřebene na Aljašskou Citadelu.
  • A Line Across The Sky - Přidejte se k Tommy Caldwellovi a Alexu Honnoldovi na jejich bláznivé a bujaré cestě přes pohoří Fitz Roy.
Sobota 5. 11. v 18:00 hod.
  • The Trail to Kazbegi - Film o tom, když se čtyři stejně smýšlející dobrodruzi vydají do jednoho z nejdivočejších pohoří světa.
  • 5 Peaks in One Day - Alpinista Andreas Steindl překonává pět čtyřtisícových vrcholů od Zermattu po Saas Fee v čase 7 hodin 45 minut a 44 vteřin.
  • K2 and the Invisible Footmen - Film dokumentuje vážnou situaci domorodých nosičů na druhém nejvyšším vrhcholu planety K2.
Sobota 5. 11. ve 20:15 hod.
  • Tanec s Aurorou - Horacio Llorens se nechal okouzlit přírodním úkazem zvaným Aurora Borealis.
  • Cesta vzhůru - Radek Jaroš ve filmu o zdolávání vrcholů Země a života.
Neděle 6. 11. v 18:00 hod.
  • Le long de la Glace - Objevte vysoké hory očima dronů.
  • Zwei Brüder und der Berg - Film “Dva bratři a hora – Martin and Florian Riegler” rekapituluje celou kariéru těchto dvou bratrů.
  • Expedition Sweden - Film o lyžařském výletu do Kungsleden, 450 km dlouhý přechod přes Švédské hory. 
Neděle 6. 11. ve 20:15 hod.
  • The Mysteries - Dobrodružná fotografka Krystle Wright se vydává hledat svůj vysněný snímek.
  • A Grand Pursuit - Vasu Sojitra je prvním člověkem s amputovanou nohou, který vyšplhal na Grand Teton bez použití protézy.
  • Suri - Splav neznámé africké řeky zavede slovenské filmaře k unikátnímu přírodnímu kmenu Suri, který bojuje o přežití.
Informace k jednotlivým filmům naleznete na www.outdoorfilms.cz.

Besedy – Alternativa – kulturní institut Zlín

Alternativa - kulturní institut Zlín, Osvoboditelů 3778

Vstupné:

  • 50 Kč / jedna beseda. Vstupenky k zakoupení na místě před začátkem besedy. 
Pátek 4. 11. v 16:00 hod.

beseda Michal Vičar - Na embéčku kolem světa - Přednáška o bláznivé cestě kolem světa se čtyřicet let starým veteránem. Tehdy ještě dva studenti - Martin Bětko a Michal Vičar se vydali s embéčkem Julií na cestu kolem světa. Zvládli ji za 252 dní a ujeli přes 36 000 km. Během této cesty projeli Evropu, Asií a Severní a Jižní Ameriku. Vyprávění o bláznivé cestě plné ztracených pasů, prolitých litrů vodky a nádherných zážitků.

Sobota 5. 11. v 16:00 hod.

beseda Martin Ksandr - Špicberky - Království ledních medvědů - Nejsevernější trvale obydlená část světa, kde není pánem člověk ale lední medvěd. Člověk se pouze snaží nebýt potravou. Bez pušky není možné se v těchto končinách potulovat. Přijďte si poslechnout Martinovo vyprávění o této nehostinné krajině, kam se vydal jako průvodce Expedition Clubu v roce 2014 i 2015. Dozvíte se, jak si vytvořit nový den, jak je příjemné brodit se v ledovcových řekách a co udělat, když máte na chodidle popáleniny druhého stupně a máte s nimi ujít 60 km.

Neděle 6. 11. v 16:00 hod.

beseda Pavel Kadlíček - Patagoniabike - Svět mi hodil do tváře rukavici a já ji zvednul. Ushuaia v Ohňové zemi. Již název nejjižněji položeného města na světě mi přiváděl mrazení po těle. Pro dosažení svého snu jsem musel sáhnout opravdu hluboko do svého fyzického i psychického fondu. Přes sedm tisíc kilometrů na kole po cestách i necestách, napříč Bolívií, Chile a Argentinou aneb jihoamerická Patagonie v plné své kráse i bolesti.

SPONZOŘI

  • Za spolupořadatelské podpory: statutární město Zlín, Golden Apple Cinema, Univerzita T. Bati - Fakulta multimediálních komunikací, Alternativa - kulturní institut Zlín
  • Za finanční podpory: statutární město Zlín, Zlínský kraj
  • Hlavní regionální partneři: Rádio Kiss Publikum, ForRide.cz, Vertikon
  • Regionální partneři: Svah Zlín, Knihcentrum.cz, Prašád - restaurace pro zdraví

Za spolupořadatelské podpory

statutární město Zlín                  Golden Apple Cinema               UTB - Fakulta multimediálních komunikací Alternativa - kulturní institut Zlín

Za finanční podpory

statutární město Zlín                Zlínský kraj

Hlavní regionální partneři

Rádio Kiss Publikum                      ForRide.cz                 Lezecké centrum Vertikon

Regionální partneři

Svah Zlín               Knihcentrum              Prašád - restaurace pro zdraví

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.