X
 

Mezinárodní festival outdoorových filmů 2015

Mezinárodní festival outdoorových filmů je největší soutěžní filmovou putovní přehlídkou na světě. K vidění budou filmy z 15 zemí světa zaměřené na extrémní sporty a cestopisy. Součástí programu jsou besedy se zajímavými cestovateli. S Vlastou Benešovou se podíváte do safari v keňské Maasai Maře, Niko Burget bude mít besedu s názvem Grónsko – země nejen ledová a Kamila Gamalová vás provede divokým Kyrgyzstánem.

 

TISKOVÉ ZPRÁVY

Filmy MFOF povezou vlaky RegioJet

Letošní MFOF je rekordní

MFOF vyplupl na svou třináctou pouť

MFOF odstartoval

 

Ohlédnutí za festivalem

Mezinárodní festival outdoorových filmů 2015, který se konal ve Zlíně v termínu 5.-8. 11. 2015, letos představil 16 filmů a připravil 3 besedy se zajímavými osobnostmi. Na filmy se přišlo podívat 1098 diváků a besed se zúčastnilo 138 posluchačů.

Fotografie ze slavnostního zahájení festivalu

 

FOTOSOUTĚŽ

V termínu 8. - 22. 10. 2015 můžete hlasovat v rámci fotosoutěže Mezinárodního festivalu outdoorových filmů 2015 pro vítězné fotografie. Vybírat můžete z celkového počtu 37 snímků, které jsou rozděleny do dvou kategorií - Krajina a Outdoorové sporty. Hlas je možné udělit jedné fotografii v každé kategorii. Podle počtu získaných hlasů budou z každé kategorie vybráni 3 vítězové, kteří obdrží hodnotné ceny.

Nově v letošním roce získá cenu i vylosovaný hlasující.

Více informací k fotosoutěži naleznete na Fotosoutěž outdoor.


Výstava fotografií soutěžících v rámci fotosoutěže MFOF byla opět ve Velkém kině do 30. listopadu zpřístupněna.

Galerie fotografií soutěžících v rámci fotosoutěže MFOF

kategorie Krajina

kategorie Outdoorové sporty


PROGRAM

program

plakát

Výstava Robin Ševčík - Volání hor, 19. 10. 2015, 17:00, Golden Apple Cinema

Volání horPrůřez fotografickou tvorbou milovníka hor, který ani tak nepředstavuje dokonalé oko fotografa, jako zachycuje zážitky obyčejného kluka z míst, za kterými se někdy skrývá dřina a nepohodlí a jindy jsou vyfoceny jen pár kroků od auta či lyžařského vleku. Výstava potrvá do 9. 11. 2015.

 

Slavnostní zahájení festivalu ve Zlíně ve Velkém kině, 5. 11. 2015, 19:30

Hosté: Niko Burget (CZ, cestovatel, cyklista), Kamila Gamalová (CZ, cestovatel, dobrodruh), Vlasta Benešová (CZ, cestovatel, dobrodruh). Doprovodný program: ohnivé flamenko tanečního studia Gemini.

Program projekcí ve Velkém kině

zveřejněn na oficiálních stránkách festivalu www.outdoorfilms.cz.

Besedy - Alternativa - kulturní institut Zlín

Osvoboditelů 3778, tel.: 577 018 162, 604 220 473, alternativa@zlin.eu, vstupné 50 Kč / jedna beseda

6. 11. 2015, 16:00, Vlasta Benešová - Safari v keňském Maasai Maře

Keňa

Povídání o soukromém safari v keňském národním parku. Budeme sledovat nejen zástupce známé BIG FIVE (lev, levhart, buvol, nosorožec, slon), ale i drobné šelmy. Seznámíme se s domorodými Masaji, navštívíme hroší a krokodýlí zátoku Livingstone a vyzkoušíme si, jaké to je, když vás v Africe okradou o všechny osobní věci, peníze a doklady.

 
 7. 11. 2015, 16:00, Niko Burget - Grónsko - země nejen ledová

GrónskoSólo přechod The Arctic Circle Trail - 170 km dlouhé trasy za severním polárním kruhem mezi Kangerlussuaqem a Sisimiutem, v jedné z mála nezaledněných oblastí Grónska. Během besedy si představíme zdejší nedotčenou krajinu se stády divokých sobů a pižmoňů, polárními liškami, nesčetnými zálivy a jezery, ale také bažinami a miliony komárů. Mimo několik malých horských chatek je každý odkázán sám na sebe. Turistické zázemí v divočině není. Zavítáme i do oblasti městečka Ilulissat k zálivu Kangia vyplněného obřími ledovými krami a nevynecháme noční pozorování polární záře. Závěrem podnikneme i krátký výlet na kole přímo na kontinentální ledovec.

8. 11. 2015, 16:00, Kamila Gamalová - Kyrgyzstán - země nomádů a divokých hor

KyrgyzstánZačalo to vyhlášením karantény kvůli moru zvaném černá smrt a skončilo to neplánovaným noclehem v kyrgyzském veřejném domě. Beseda je průřezem téměř měsíčního putování po Kyrgyzstánu, neobjeveném cestovatelském ráji. Projdeme pohoří Tian Shan a Pamír, budeme bojovat s nástrahami počasí i horské nemoci, ale zažijeme i atmosféru největšího bazaru ve Střední Asii, společně s místními nomády budeme na koních objevovat krásy jezera Song-kul a podíváme se pod druhou nejvyšší horu Kyrgyzstánu a Tádžikistánu s názvem Pik Lenina (7 134 m n.m.).

 

Předprodej vstupenek

Předprodej vstupenek na projekce probíhá ve Velkém kině, nám. Práce 2511, tel.: 571 817 264, 
velke.kino@gacinema.cz, nebo v multikině Golden Apple Cinema, nám. Míru 174, tel.: 571 817 255-6, 
info@gacinema.cz

Vstupné: 50 Kč / jedna projekce, při zakoupení 5 ks vstupenek na různé projekce filmů pro jednoho diváka / 30 Kč - jedna projekce; mimo stanovený hrací profil uzavřené představení pro školy - 30 Kč / student, pedagogický doprovod vstup zdarma. Vstupenky k zakoupení v den programu před představením.

SPONZOŘI

  • Za spolupořadatelské a finanční podpory: Město Zlín, Zlínský kraj
  • Za spolupořadatelské podpory: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně – Fakulta multimediálních komunikací, Alternativa – Kulturní institut Zlín, Golden Apple Cinema
  • Hlavní regionální partner: Rádio Kiss Publikum, ForRide.cz, Vertikon
  • Regionální partner: Svah Zlín, Knihcentrum.cz, Prašád - restaurace pro zdraví

Za spolupořadatelské a finanční podpory

 

           

Za spolupořadatelské podpory

            

Hlavní regionální partner

                       

Regionální partner

                  

 

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.