X
 

Kultura, výstavy

Městské divadlo

Představení Cesta do pravěkutřída Tomáše Bati 4091/32, Zlín
Tel.: +420 577 636 111, www.divadlozlin.cz
Městské divadlo nabízí kromě bohatého kulturního programu pro velké i malé také hlídání dětí ve věku max. 12 let během odpoledních a podvečerních představení.

 

Malá scéna

Malá scéna ZlínŠtefánikova 2987, Zlín
Tel.: +420 608 430 172, www.divadloscena.cz
Užít si zde můžete mnoho zajímavých představení a pokud se budete chtít občerstvit, určitě oceníte služby velmi oblíbené kavárny Café Malá scéna.

 

Filharmonie Bohuslava Martinů

Kongresové centrum ZlínNám. T. G. Masaryka 5556 (Kongresové centrum Zlín), Zlín
Tel.:
+420 577 005 730, www.filharmonie-zlin.cz
Filharmonie Bohuslava Martinů pravidelně pořádá koncerty pro děti - jak pro školy, tak pro rodiny.Zábavnou formou tak děti seznamuje s různými hudebními žánry a podporuje jejich kladný vztah k hudbě.

 

Golden Apple Cinema

GA CinemaNáměstí Míru 174, Zlín
Rezervace vstupenek: +420 571 817 255 nebo www.gacinema.cz
Moderní multikino se šesti kinosály a 3D technologií promítá filmy pro všechny věkové kategorie. Informace o dětských představeních naleznete na webových stránkách v sekci Dětem. Kino se nachází v posledním patře nákupního centra Zlaté jablko, nemusíte se tedy bát, že byste si neměli kde zkrátit volnou chvíli před začátkem představení.

Velké kino Zlín - DLOUHODOBĚ UZAVŘENO!!!

Filmový festivalNáměstí Práce 2511, Zlín
Rezervace vstupenek: +420 571 817 255 nebo www.gacinema.cz
Již v roce 1932 byla tato se Zlínem neodmyslitelně spjatá budova se svou kapacitou 2 500 míst jedním z největších kinosálů v Evropě a mezi největší v České republice patří dodnes. Konají se zde významné kulturní akce, koncerty a představení. V budově se nachází také centrální předprodej vstupenek na akce po celé republice.
Každý rok koncem května se kino stává hlavním dějištěm Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež. Děti se zde mohou setkat se známými filmovými postavičkami nebo se zúčastnit různých workshopů. A pokud budou mít štěstí, potkají i nějakou známou osobnost!

Malé kino

Malé kino AteliéryFilmová 174, Zlín (zastávka Filmové Ateliéry, autobus č. 31)
Tel. (rezervace vstupenek): +420 571 817 255, webové stránky kina

Malé kino naleznete v areálu bývalých filmových ateliérů. Kapacita je 37 diváků a kino promítá od čtvrtku do neděle. Víkendová odpoledne jsou vyhrazena dětem.

 

Správní budova č. 21 – zlínský mrakodrap

21. budovatřída Tomáše Bati 21, Zlín
Tel.: +420 577 043 111, www.kr-zlinsky.cz
Dnešní sídlo krajského úřadu, postavené podle návrhů architekta Vladimíra Karfíka, je jedním z hlavních poznávacích znamení města Zlína. Mrakodrap měří 77,5 metru a v jeho posledním patře se nachází vyhlídka, která Vám nabídne celé město jako na dlani. V budově se také dochovala jedna zvláštnost – pojízdná kancelář, která měla sloužit nejen k rychlému kontaktu J. A. Bati s odděleními správní budovy, ale hlavně k řízení velkolepého závodu. Nechybělo v ní klimatizační zařízení nebo umyvadlo se studenou a teplou vodou. Výtah však k tomuto účelu nikdy nesloužil, byl využíván pouze pro návštěvy při prohlídkách této budovy a obdivovat jej můžete i Vy.

14|15 BAŤŮV INSTITUT

14|15 Baťův institutVavrečkova 7040, Zlín
Tel.:
+420 573 032 111
Muzeum: www.muzeum-zlin.cz, galerie: www.galeriezlin.cz,
14|15 BAŤŮV INSTITUT: www.14-15.cz, knihovna: www.kfbz.cz

V areálu Baťových továren se nachází kromě mrakodrapu také zrekonstruované budovy 14 a 15. Ty se staly sídlem 14|15 BAŤOVA INSTITUTU. V budově 14 naleznete Krajskou galerii výtvarného umění a Muzeum jihovýchodní Moravy. Obě tyto instituce nabízí kromě mnoha krátkodobých výstav také několik stálých expozic.V rámci muzea můžete navštívit hned dvě z nich - první nese název "Princip Baťa – Dnes fantazie, zítra skutečnost" a přibližuje nejvýznamnější část dějin města Zlína. Je rozdělena na tři části - obuv a produkce firmy Baťa, Film a Cestovatelství. Druhá stálá expozice je pojmenována po zlínském pedagogovi, jazykovědci a etnografovi Františku Bartošovi, který dal jméno i zlínské krajské knihovně. Obě expozice jsou určeny i pro malé návštěvníky, takže se nemusíte bát, že se zde děti budou nudit. Galerie nabízí stálou expozici Prostor Zlín, která se bude líbit zejména dospělým, a (stejně jako muzeum) mnoho krátkodobých výstav.
V budově 15 se nachází již zmíněná Krajská knihovna Františka Bartoše. Můžete se zde zúčastnit různých tvořivých dílen, kurzů či besed a děti se budou určitě cítit dobře v dětském koutku.

Kabinet filmové historie

Kabinet filmové historieAreál filmových ateliérů, Filmová 174, 32. budova, Zlín
Tel.: +420 702 108 121
e-mail: historie@zlinfest.czwww.zlinfest.cz

Otevírací doba a vstupné

Unikátní stálá expozice artefaktů z historie zlínských ateliérů. V expozici jsou k vidění autentické loutky, dekorace, rekvizity a návrhy výtvarných řešení ke zlínským filmům, stejně jako osobní předměty tvůrců. Součástí je také jedinečná kolekce amatérské filmové techniky sestavená Radomírem Koutkem. Vhodné i pro děti školního věku, cca od 6 let. 

Hvězdárna Zlín

HvězdárnaLesní čtvrť III/5443, Zlín
Tel.: +420 736 734 511, +420 732 804 937, e-mail: zas@zas.cz, www.zas.cz
Zlínská hvězdárna, kterou naleznete v areálu Gymnázia Zlín, nabízí malým i velkým návštěvníkům nejen zajímavé přednášky a výstavy, ale také pravidelné noční pozorování oblohy pomocí astronomických dalekohledů.

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.