X
 

Stezky zdraví, hřiště

STEZKY ZDRAVÍ

Stezka zdraví Tlustá hora

Stezka zdravíStezka zdraví se nachází v lese pod Tlustou horou. Návštěvníkům nabízí množství možností pro aktivního trávení volného času - běh, cykloturistiku, dětské hry, posilování, rozcvičení, rodinné výlety a vycházky. K její ústřední části, kde se nalézá atypický lesní altán, lanová visutá lávka a 5 stanovišť se cvičebními prvky (hrazdy, bradla, žebřiny, skluzavka, dětská hopsadla atd.), vede několik značených tras - z Letné - ul. Pod Rozhlednou, ze čtvrti Pod Majákem, z Prštného - ul. Nerudova a z Podhoří - ul. U Slanice. V orientaci vám pomohou informační tabule.

Stezka Areál Lazy

Areál LazyStezka "Areál Lazy" byla vybudována nad Lesní čtvrtí ve spolupráci Magistrátu města Zlína a Lesů České republiky, s.p. Nabízí možnost aktivního trávení volného času - běh, turistiku, cykloturistiku, dětské hry, rodinné výlety. Stezka je vybavena lavičkami, odpočívadly a informačními tabulemi. Hlavní dominantou areálu je altán u "Spáleného dubu".

 

 

 

LESOPARK

Lesopark na Jurém

Lesopark na Jurém

U Biofarmy Juré (Pod Jurým, Zlín - Lužkovice)

Užijte si svůj volný čas v přírodě, avšak nedaleko civilizace! Lesopark, ve kterém se (nejen) vaši potomci naučí spoustu zajímavých věcí o lesních zvířatech, je určen pro děti od 3 do 8 let. Nedaleko se nachází Biofarma Juré, která nabízí ubytování, občerstvení v hospůdce a také krásné dětské hřiště, pojmenované Jablíčko. 

 

 

HŘIŠTĚ

Jižní Svahy – hřiště „Pyramida" 

v Centrálním parku (zastávka Česká)

Pyramida

Hřiště se pyšní titulem „Nejkrásnější dětské hřiště", který získalo díky přízni lidí v celostátní soutěži. Je charakteristické soustavou lan vytvářejících síť, díky které získalo i svou přezdívku. Dopadové plochy tvoří pryž s originálním barevným vzorem. Hřiště bylo sestaveno pro věkovou kategorii nad šest let, je oploceno a doplněno kamennými zídkami se sedacími lavicemi. 

Jižní Svahy - třígenerační hřiště 

v Centrálním parku (zastávka Křiby)

Třígenerační hřiště JS

Tady se zabaví opravdu všichni – pro děti je tu lanový prvek a atraktivní dvojtrampolína, pro mládež a dospělé workoutové a fitness prvky.

V Centrálním parku naleznete kromě výše uvedených také mnoho dalších dětských hřišť.

 

 


Jižní Svahy - fitness a workout hřiště

v Centrálním parku (zastávka Kocanda)

Fitness a workout hřištěHřiště je určeno pro mládež a dospělé, kteří si mohou zaposilovat a zacvičit na workoutových a fitness prvcích. 

 

 


Parkourové hřiště – Obeciny XIX

(zastávka Přílucká)
Parkourové hřiště ObecinyParkour je metoda tréninku, která umožňuje překonávat překážky v městském i přírodním terénu. Obnáší důsledný disciplinovaný trénink s důrazem na fyzickou sílu, výdrž, rovnováhu, kreativitu, plynulost, kontrolu, přesnost a prostorovou orientaci. Na hřišti lze praktikovat i fitness dovednosti. První parkourové hřiště ve Zlíně je určeno teenagerům a dospělým. Své svaly zde mohou otestovat na mnoha prvcích.

Další vybraná hřiště

Bartošova čtvrť – park „Velryba" (zastávka Dřevnická)
Maják – Nová točna (zastávka Maják – Točna)
Hřiště v parku Komenského (zastávka Školní či náměstí Míru)
Tato hřiště nabízejí mnoho moderních herních prvků.

Myslíte, že jsou výše uvedena všechna hřiště na území Zlína? Není tomu tak, máme jich zde celkem asi tři sta. Všechna je naleznete na webových stránkách města Zlína.

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.